Στην ιστορία των ζυμαρικών, είναι συναρπαστικό να παρακολουθούμε την εξέλιξη του πάχους των μακριών ζυμαρικών. Τα Spaghettoni, για παράδειγμα, έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και είναι ιδανικά για να εκφράσουν πλήρως τη γεύση όλων των ειδών σάλτσας, κυρίως αυτών που αποτελούνται από φρέσκα και άφθονα υλικά. Η Barilla έχει υιοθετήσει εκ νέου την παραδοσιακή μορφή των ζυμαρικών και εστιάζοντας πάντα την προσοχή της στην ποιότητα της πρώτης ύλης, έχει δημιουργήσει ένα προϊόν παχύτερο, με πλούσια γεύση αλλά πάντα "al dente"